Eğitim Sitesi

Kenar Deniz Nedir? Kenar Deniz Hakkında Kısaca Bilgi

Kenar Deniz Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Kenar Deniz:

Okyanus kıyılarında, okyanuslardan adalarla ayrılan denizlere denir. Örnek : Japon Denizi, Çin Denizi (Sarı Deniz), Umman Denizi, Kuzey Buz Denizi, Antiler, Tasman Denizi, Mercan Denizi, Bering Denizi, Karayip Denizi

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Ilıman İklim: Her iki yarımkürede, dönencelerle eksen ucu çemberleri arasında kalan çeşitli iklimler.

    Topoğrafya: 1- Yeryüzü şekillerini bir kağıt üzerine bütün özellikleriyle çizilmesi işini öğreten bilim. Bir kara parçasının doğal engebe ve özelliklerini kâğıt üzerinde çizgilerle gösterme işi. 2- Topoğrafya, bir arazi yüzeyinin tabii veya suni ayrıntılarının meydana getirdiği şekil. Bu şeklin kâğıt üzerinde harita ve tablo şeklinde gösterilmesiyle ilgili ölçme, hesap ve çizim işlerinin hepsi.

    Sial (Kıtasal Kabuk): 1.Yer kabuğunun dış örtüsüne verilen ad. 2.Bileşiminde silisyum ve alüminyum olduğundan bu ismi almıştır. 3.Bu katmanı oluşturan taşların tümü katılaşmıştır. 4.Yoğunluğu 2,7 gr/cm3'tür.Yoğunluğu en düşük katmandır. 5.Kalınlığı deniz ve okyanus tabanlarında az iken, kıta tabanlarında fazladır. 6.Katmanı oluşturan taşlar daha çok volkanizmanın etkisiyle oluşmuştur.

    Popülasyon: En basit tanımıyla popülasyon, aynı türe ait bireylerden oluşan organizmalar topluluğudur. Bu organizmalar belirli bir mekânda yaşarlar ve yaşadıkları mekânın sınırları bellidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü