Eğitim Sitesi

Karoten Nedir? Karoten Hakkında Kısaca Bilgi

Karoten Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Karoten:

A vitamin ön maddesi. Gövdede A vitaminine çevrilir. Yeşil, sarı ve turuncu bitkilerde bulunur.

 

Biyoloji Terimi Olarak Karoten:

Tatlı patates ve yaprak sebzelerde bulunan sarı, turuncu veya kırmızı renk maddesi. Hayvan vücudunda A vitaminine dönüştürülür.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Amino Asit: Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. Bazı amino asitler vcut tarafından yapılabilirken bazıları sadece yiyeceklerden alınabilir.

    Şekerler: Karbonhidrat aldığımızda, vücudumuz bu besin ögelerini daha küçük parçalara ayırır. Bu daha küçük parçalar şekerlerdir. Şeker doğal olarka pek çok besinde(süt, meyve, sebze, tahıllar vb.) bulunur. Kaynaklarına göre farklı isimler verilebilir; örneğin laktoz sütte bulunur, sukroz genelde sofra şekeri olarak bilinir ve glikoz balda, tahıllarda karbonhidrat içeren besinlerde farklı oranlarda bulunur.

    Adipoz Doku: Hücreler yağ depolamak için uyum yapmışlardır. Bu hücreler, özellikle deri altına bazı organların çevresine ve vücudun her yanına dağılmıştır.

    Thiamine (B1 Vitamini): Faydaları : Vücuttaki karbonhidratların kullanılması, sindirim ve iştah, sinir sisteminin normal çalışması için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarTam buğday ekmeği, tam tahıllar, fasulye, sakatat, yağsız kırmızı et, çekirdek/kuruyemişler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü