Eğitim Sitesi

Kardiyorespiratuar Fitnes Nedir? Kardiyorespiratuar Fitnes Hakkında Kısaca Bilgi

Kardiyorespiratuar Fitnes Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kardiyorespiratuar Fitnes:

Aynı zamanda aerobik dayanıklılık olarak da bilinir. Fiziksel aktivite yapılan süre boyunca bedenin dolaşım ve solunum sisteminin oksijen ve yakıt sağlayabilme yeteneğidir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Böcek İlacı (Pestisid): Zararlı canlı veya bitkileri öldürmeye yarayan kimyasal madde. Böcek ilaçları özellikle tarımda ve insanların yaşadığı çevrelerde kullanılır. Bazıları insanlara, direkt temas ya da gıdalarda kalan kalıntıları nedeniyle veya çevreye yüksek zehir oranları nedeniyle, zararlıdır ve DDT gibi birçok ülkede yasaklanmışlardır. Böcek zehirleri mantar yok ediciler, zararlı bitki yok ediciler ve fare yok edicileri de kapsarlar.

    Marasmus: Bir tür protein enerjisi yetersizliğidir. Çocuklarda çok görülür. Dokuların çok fazla yıpranmasına neden olur.

    Fruktoz: Fruktoz basit yapda bir şekerdir ve doğal olarak meyvelerde, balda bulunur. Glikoz ile birlikte bildiğimiz sofra şekerini oluştururlar. Tat olarak en tatlı doğal şekerdir.

    Rafine Karbonhidratlar: Rafine karbonhidratlar, beyaz un ürünleri, beyaz şeker ürünleri, beyaz pirinç ve beyaz makarna dâhil besleyici ve sağlıklı lif içeriklerinin çoğunu ya da tamamını kaybetmişlerdir. Rafine karbonhidratlar yüksek glisemik endeks sahibidirler ve diyabet hastalarının kaçındığı ani kan şekeri yükselmelerine sebep olurlar. Harvard Tıp Fakültesi çalışmalarında sadece birkaç düşük kalorili karmaşık karbonhidratın, örneğin beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, tatlı mısır gevreği yerine yulaf ezmesi gibi, şeker hastalığı riskini %40 azalttığı sonucunu bulmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü