Eğitim Sitesi

Karbonmonoksit Nedir? Karbonmonoksit Hakkında Kısaca Bilgi

Karbonmonoksit Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Karbonmonoksit:

Çalışan bir benzin motorundan çıkan zehirli bir gazdır.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Karbonmonoksit:

Renksiz, kokusuz, zehirleyici bir gaz. Bol miktarda ısı açığa çıkararak mavi bir alevle yanar ve havayla birleşerek birçok uygulama alanı olan patlayıcı bir karışım oluşturur.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Conta: Motorda birbirine birleştirilen motor parçalarının arasına sızdırmazlık sağlamak için koyulan mantardan, madeni levhalardan veya diğer malzemelerden kesilip delinerek, parçalar arasına koyulan ve sıkılan malzemedir.

    Rölanti devri: Gaz kelebeği serbest durumdayken, motorun yüksüz ve boşta çalışma devridir.

    Oval taşlanmış: Oval şeklindeki pistonu tanımlar. Bu şekilde taşlama piston ısındığında, genleşmesine imkan verir. Piston ısındığı zaman, silindirik şekil aldığı kabul edilir.

    Yakıt deposu: Araçlar için ve özellikle de arabalar için araç içinde kaplayacağı yer çok önemli olduğu için her tipteki araç için değişik yakıt sitemleri tasarlanır. Hatta aynı model bir araba için bile değişik tipte yakıt sitemleri hem dizel hem de benzin kullanan motor tipine göre tasarlanabilir. Otomobillerdeki yakıt tanklarını yapmak için 2 teknoloji kullanılır: - Plastik Yüksek yoğunluktaki polietilen yakıt tankları. Bu teknoloji özellikle düşük emisyon oranı nedeniyle gün geçtikçe daha çok kullanılmaktadır. - Metal (çelik ya da alüminyum) yakıt tankları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü