Eğitim Sitesi

Karbonhidratlar Nedir? Karbonhidratlar Hakkında Kısaca Bilgi

Karbonhidratlar Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Karbonhidratlar:

Karbonhidratlar vücut için enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar hemen hemen bütün bitkisel besinlerde bulunurlar. En iyi karbonhidrat kaynağı kepekli tahıllardır. Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde bulunurlar. Rafine ve işlenmiş şekerde bulunan basit karbonhidradlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz rafine ve işlenmiş basit karbonhidratlar besleyici olamaktan çok uzaktır.

1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir. Yani içinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bildiğiniz bir besinin sadece karbonhidrad tarafından sağladığı kaloriyi kolayca bulabilirsiniz.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Çinko: Vücudun tüm hücrelerinde bulunan bir mineraldir. Ayrıca, biyolojik mekanizmaların hızını kontrol eden 200'den fazla enzimde de ortak bir unsurdur.

    Sakkaroz: Doğada en bol bulunan ve en tatlı şekerdir. Bir molekül glikozun bir fruktozla birleşmesiyle oluşan bir disakkarittir.

    Kilojoule: Standartlaştırılmış bir enerji birimidir. 1 kkal.- 4,184 kj.'dir.

    Doymamış Yağ: Oda sıcaklığında sıvı halde olan ve bitkisel kaynaklı, zeytin, fıstık, mısır, pamuk çekirdeği, ayçiçeği, aspur veya soya gibi, olan yağ. Doymamış yağlar genellikle kandaki kolesterol seviyesini düşürürler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü