Eğitim Sitesi

Kanun Nedir? Kanun Hakkında Kısaca Bilgi

Kanun Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Kanun:

Anayasanın yetkili kıldığı organ tarafından bir şekilde ve bu ad altında tespit edilmiş bulunan genel, sürekli ve soyut hukuk kurallarıdır.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Kanun:

Yasa, geçerli olan kural.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kanun:

Kanun'u aslen bir Türk olan ve Türkistan'ın Farab kasabasında doğan (870-950) zamanının büyük filozofu ve musiki bilgini olarak tanınan Farabi'nin icat ettiğini birçok kaynaklar belirtmektedir. Kanunda teller her ses için üçerli olarak 24-25 ses sıralanır. Toplam olarak 72 ile 75 tel takılır. Kanun her iki elin işaret parmaklarına takılan özel yüksüklere tutturulmuş 'BAĞA' mızraplarla tellere vurularak çalınır.kanunda 3.5 oktav ses aralığı vardır.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kanun:

Anayasanın yetkili kıldığı organ (T.B.M.M.) tarafından yazılı bir şekilde kabul edilmiş bulunan genel, sürekli, soyut ve yaptırım gücü olan hukuk kuralları.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Kanun:

Toplum için uyulması gereken nesnel, soyut, genel ve sürekli nitelikteki hukuk kurallarını içeren, etkileri yönünden objektif hukuk alanında yeni bir durum yaratan ya da var olan bir durumu düzenleyen veya ortadan kaldıran kural-işlemlerdir. TBMM tarafından Anayasa, İçtüzük ve teamüllere uygun olarak yapılır ve Cumhurbaşkanınca yayımlandıktan sonra yürürlüğe girer.

 

    Benzer Hukuk Terimleri

    Sıra cetveli: Satış tutarının tüm alacaklıların alacağını karşılamaması durumunda düzenlenen çizelgedir.

    Satış vaadi: Bir kimsenin, taşınmaz malını bir başkasına satmayı (ileride yapılacak satım akdini) taahhüt ettiği sözleşme.

    Bey ü şira: almak ve satmak

    İhtar: Hatırlatma; dikkati çekme; uyarma; uyarım

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hukuk Terimleri Sözlüğü