Eğitim Sitesi

Kaliptra Nedir? Kaliptra Hakkında Kısaca Bilgi

Kaliptra Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kaliptra:

Kökün ucunu yüksük gibi saran ve koruyan doku.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kaliptra:

Kökün ucunu yüksük gibi saran ve koruyan doku.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Bentos: Göl ya da denizin dip fauna ve florası.

    Arkeler: Bakteriler âlemi içerisinde çok ekstrem koşullara dayanıklı prokaryot canlılar olduğu, 1990'lı yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmış ve bu canlılar bakteriler âleminden ayrılarak arkeler âlemi adı altında toplanmıştır. Tamamı prokaryot ve tek hücreli canlılardır. Bazı arke türleri aşırı tuzlu yerlerde yaşayabilir. Halofil adı verilen bu arke türlerinde kırmızı renkli pigmentler vardır. Bu pigmentleri sayesinde güneş ışığını emerek fotosentez yaparlar. Bu tür, Tuz Gölü ve Kızıldeniz'de çok bulunur. Bazı arkeler ise aşırı sıcak bölgelerde yaşar. Termofil adı verilen 90-121°C arasındaki sıcaklığa sahip yerler ideal yaşam alanlarıdır. Diğer bir arke türü, gerekli enerjiyi üretirken metan gazı oluşturur. Metanojen olarak adlandırılan bu arkelere fazla oksijen, zehir etkisi yapar. Hayvan çiftliklerinde, bataklıklarda ve bazı otçulların bağırsaklarında yaşar. Arkeler, bakteriler gibi halkasal şekilli bir DNA taşır. Ancak DNA'ları bakterilerden farklı olarak ökaryot hücre DNA'larında olduğu gibi histon denilen özel proteinlere sarılmıştır. Bazı arkelerde bakterilerde olduğu gibi plazmit DNA’ları bulunabilir. Bakterilerden farklı olarak antibiyotiklerden etkilenmez.

    Brown Hareketi: Bir çözelti ya da süs pansiyon içinde küçük parçacıklarının, su moleküllerine çarpmasından ileri gelen harekettir.

    Kimera: Vücudunda aynı ya da farklı türlerin zigotundan türeyen hücre populasyonuna sahip olan bireydir. Doğal olarak ikizlerde görülebilir ya da yapay olarak oluşturulur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü