Eğitim Sitesi

Kahvehane Nedir? Kahvehane Hakkında Kısaca Bilgi

Kahvehane Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kahvehane:

Çay, kahve, çeşitli meşrubatlar içilen, tav la ve kağıt oyunları oynanan yer, kahve.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kahvehane:

Kahve, çay, nargile ve benzeri alkolsüz içkilerin içildiği, kumar kastı olmaksızın tavla, okey, domino ve benzerleri ile her türlü kağıt oyunlarının oynandığı yer.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Tur: 1- Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan veya konaklama içermeyen ticari faaliyet. 2- Dolaşma, turistik gezi. 3- Başladığı noktada bitebilen, bir programa bağlı olarak yapılan ve bu programda öngörülen hizmetleri kapsayan seyahat organizasyonu.

    Hesap Kesme: Konaklamanın yapıldığı tesisten ayrılmadan önce, kalınan süre boyunca tahakkuk eden geceleme ve yeme- içme masraflarının ödenmesi.

    Turizm Bölgeleri: Arz edilen miktardaki % değişme (Ds) Turizm bölgesi turizm tarafından etkilenmiş bir görünüme sahip olan, turizm coğrafyası açısından bir mekân ünitesi oluşturan ekonomik yapısı ve yaşamı turizmin etkilerini taşıyan yerleri ifade eder. Öte yandan, Turizm Bölgesini "Sınırları Turizm Bakanlığı'nın önerisi ve Bakanlar Kurulu kararı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı bölgelerdir." diye ifade edebiliriz. Turizm bölgelerinin temel kaynakları Turizm bölgelerinin temel kaynaklarını başlıca iki grupta toplayabiliriz: 1)- Birincil kaynaklar: İklim, çevre, kültür, vb. 2)- İkincil kaynaklar: Konaklama, ulaştırma, eğlence işletmeleri vb.

    Part Charter: Tarifeli bir uçuşta, uçağın belirli/bir bölümünün normal tarifenin altında fiyatla tutulması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü