Eğitim Sitesi

Kabile Nedir? Kabile Hakkında Kısaca Bilgi

Kabile Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kabile:

Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kabile:

1- Ortak bir atadan türediklerine, birbirleriyle kan akrabalığı bulunduğuna inanan, toplumsal ve ekonomik ilişkilerini geleneksel olarak uygulayan topluluk, boy.

2- İnsan toplulukları sınıflandırmasında obadan büyük şeflikten küçük olan; genelde hiyerarşinin oluşmamış olduğu ama kararların en bilgelere danışılarak alındığı en fazla bir iki yüz kişilik topluluk, soy, klan.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kabile:

Boy, klan.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kabile:

Ortak bir atadan türediklerine inanılan geleneksel topluluk.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kabile:

Ortak bir atadan türediklerine inanılan toplumsal ve ekonomik ilişkilerinde anaerkil, ataerkil anlayışı uygulayan geleneksel topluluk, klan.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tröst: Aynı alanda iş yapan çeşitli ortaklıkların pay senetlerinin bir ortaklıkça elde edilmesi ve yönetimlerinin bu ortaklığa yönelen gruba aktarılmasıylaoluşan, tekelci anamalcılığa özgü bir ortaklıklar birliği.

    Mukataa Arazi: 1. Geliri doğrudan doğruya veya mültezimler aracılığı ile devlet hazinesine giren topraklardır. 2. Hazineye ait arazilerin belirli bir bedel karşılığı olarak iltizama verilmesidir. Bu arazilerin verilmesi 2 veya 3 yılda bir yenilenirdi. 3. Dört Halife devrinde, Büyük Selçuklular'da, Anadolu Selçukluları'nda ve İlhanlılar'da görülen ikta sisteminin devamı olan mukataa, geliri memurlara, askerlere veya diğer hizmetlere ayrılmayıp, doğrudan doğruya hazineye kalan topraklardır. Bu arazinin geliri mültezimler tarafından toplanmaktadır.

    Ecdat: Geçmişteki büyükler, atalar, dedeler.

    Tezhip: Yaldızla süsleme. Bir yazı veya kitabı yaldız veya boya ile süsleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü