Eğitim Sitesi

KÇGT Ünitesi Nedir? KÇGT Ünitesi Hakkında Kısaca Bilgi

KÇGT Ünitesi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak KÇGT Ünitesi:

Yakıt kullanımında verimliliğin arttırılması için birlikte çalışmaları öngörülen ve Planlama Kodu uyarınca KÇGT olarak kaydedilen Üretim Grupları. Bu Üretim Grupları, harekete geçirici bileşeni gaz türbini (içten yanmalı türbin olarak da bilinir) olan bir ya da daha fazla jeneratör ve harekete geçirici bileşeni buhar türbini olan bir ya da daha fazla jeneratörden meydana gelirler; normal işletme koşullarında, gaz türbinlerinden elde edilen ısı, buhar türbinlerinin çalıştırılmasında kullanılır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Özgül Enerji: Bir malın üretimi ya da bir hizmetin yerine getirilmesi için tüketilen, üretim ya da hizmet yerinde ölçülen (dolaylı ya da dolaysız) enerji miktarıdır. Not: Özgül enerjiye ilişkin bilgi verilirken, makine ya da malzemelerin özgül enerjisinin (dolaylı enerji), tüketilen enerjinin birim miktarının üretilmesine harcanan enerjinin,el emeği ile ilgili enerjinin ya da ürünün içinde fiziksel biçimde bulunan enerjinin (örneğin; petrokimya ürünleri) bunun kapsamında olup olmadığının belirtilmesi gerekir.

    İşletme Dışı Kalma Süresi (Yararlanılamayan Süre): Programlı işletme dışı kalma süresi ve arıza süresinin toplamıdır.

    Marjinal İşletme Maliyeti: Verilen programlara bağlı olarak işletilmekte olan elektrik sisteminde (Üretim, İletim, Dağıtım, Tüketim dahil)meydana gelecek sürekli değişikliklerin (Yük, Malzeme, Revizyon, Bakım vd.) karşılığında sürekli ilavelerle veya eksiltmelerle Üretim, İletim, Dağıtım bölümlerinde veya bu bölümlerden satış noktalarına kadar şebeke parçalarındaki Üretim=Tüketim dengesini sürekli sağlayan en ekonomik (saatlik, günlük, aylık, yıllık) işletme seviyesini tutturan mali değerdir.

    Parafudr: Teçhizatı Aşırı Gerilimlere veya yıldırımlara karşı koruyan cihazdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü