Eğitim Sitesi

Jeotermal Enerji Nedir? Jeotermal Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Jeotermal Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Jeotermal Enerji:

Yerkabuğu içindeki mağma, pluton, radyoaktif elementlerin doğal parçalanmasından ileri yüksek sıcaklıkların yerkabuğu derinliklerinden ısı akımları ile yavaş yavaş yeryüzüne çıkmasıdır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Jeotermal Enerji:

Yer kabuğunun iç kısımlarında ısınan sıcak sulardan ve su buharından elde edilen ısı enerjidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Otomatik Gerilim Regülasyonu: Bir Üretim Grubunun ya da transformatörün gerilimini belirlenmiş sınırlar içinde kalacak şekilde kontrol eden sistem.

    Nakil Fazlası Enerji: Sözleşmelerle düzenlenen esaslar çerçevesinde nakil edilen nokta ile alınan noktalardaki ölçümlerden Hattın kayıpları düşüldükten sonra kalan enerjinin ilk nakil noktasındaki şebekeye satış sözleşmesi ile satılabilir olan enerjidir. Nakledilemeyen, Nakil artığı enerjide denilebilir. Bu sözleşmelerle (Kayıpların KW. Başına düşen miktarının) belirlenmesi yasalara tabidir.

    YİD: Yap İşlet Devret.

    KÇGT Ünitesi: Yakıt kullanımında verimliliğin arttırılması için birlikte çalışmaları öngörülen ve Planlama Kodu uyarınca KÇGT olarak kaydedilen Üretim Grupları. Bu Üretim Grupları, harekete geçirici bileşeni gaz türbini (içten yanmalı türbin olarak da bilinir) olan bir ya da daha fazla jeneratör ve harekete geçirici bileşeni buhar türbini olan bir ya da daha fazla jeneratörden meydana gelirler; normal işletme koşullarında, gaz türbinlerinden elde edilen ısı, buhar türbinlerinin çalıştırılmasında kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü