Eğitim Sitesi

Jelatin Nedir? Jelatin Hakkında Kısaca Bilgi

Jelatin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Jelatin:

Açık sarı, suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilen pelte kıvamında, suda kaynatıldığı zaman çözünen, oda sıcaklığında katı hale geçen bir protein.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Jelatin:

Tıpta ve fotoğrafçılık alanında sıklıkla kullanılan,hayvanların kıkırdak ve kemik dokularından veya bitkisel yosunlardan yapılan saydam,renksiz,kokusuz bir madde.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Jelatin:

1. Açık sarı, suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilen pelte kıvamında, suda kaynatıldığı zaman çözünen, oda sıcaklığında katı hale geçen bir protein.

2. Ambalaj için kullanılan ince, parlak bir madde.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Jelatin:

Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf, reknsiz ve tatsız maddeye verilen isim. Sıvı, toz ve tabaka halde satılmaktadır. Kıvam verici özelliği nedeniyle gıda sektöründe kullanılmaktadır.

 

Kimya Terimi Olarak Jelatin:

Genellikle hekimlik ve fotoğrafçılıkta kullanılan, hayvanların kemik, kıkırdak vb. dokularından veya bitkisel yosunlardan elde edilen saydam, renksiz, kokusuz bir madde.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Leğen (kalça) Kemikleri: Kalça kemikleri karın boşluğundaki iç organları bir leğen gibi tuttuğundan, bunlara leğen kemikleri de denir.

    Radyal simetri: Merkezden geçen düzlemlerin vücudu eşit parça böldüğü simetri tipi, ışınsal simetri.

    Wirsung Kanalı: Pankreas özsuyunu onikiparmak bağırsağındaki vater kabarcığına taşıyan kanal; pankreas kanalı.

    Refleks: Verilen bir uyartıya karşı doğuşsal, otomatik ve istemsiz bir tepki şekli olup işe karışan sinirlerin anatomik ilişkileriyle saptanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü