Eğitim Sitesi

İz Mineraller Nedir? İz Mineraller Hakkında Kısaca Bilgi

İz Mineraller Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak İz Mineraller:

Tam kapasite çalışması için vücudun çok az miktarlarda (ortalama bir günde 1g daha az) ihtiyaç duyduğu mineraller. Bu listede alüminyum, klor, kobalt, bakır, iyot, demir, lityum, manganez, molibden, nikeli selenyum, vanadyum ve çinko vardır.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Monosakarit: Halka şeklinde bağlanmış altı karbon atomu ile bunlara bağlı, hidrojen ve oksijen atomlarının oluşturduğu bir şekerdir. Herhangi bir karbonhidratın en küçük birimidir. Atomları farklı dizilmiş birçok monosakkarit türü vardır.

    Hipo: Az, düşük anlamında kullanılır.

    Yağ: Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

    Antioksidanlar: Vücudun olağan süreci ile oluşan serbest radikkallerin vereceği zarara karşı bizleri koruyan bileşenler antioksidanlar denir. Bazı antioksidanları vücut üretebilirken bazıları da sebze, meyve, kahve, çay, bitter çikolata vb pek çok besin ile alınabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü