Eğitim Sitesi

İtişme Nedir? İtişme Hakkında Kısaca Bilgi

İtişme Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak İtişme:

Birbirini itme.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Bordür: Kaldırımların kenarlarında bulunan taşlar.

    Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır. Bunlardan makine gücü ile yürütülenlere "Motorlu Taşıt", insan ve hayvan gücü ile yürütülenler ile bir araç tarafından çekilen römorklara "Motorsuz Taşıt" denir. - Bir kazanç sağlama amacı olmadan kullanılan taşıtlara "hususi taşıt", - Bir kazanç sağlamak için kullanılan taşıtlara "ticari taşıt" - Resmi kurumlara ait taşıtlara "resmi taşıt", - Hem resmi hem ticari taşıtlara ise "resmi ticari taşıt" adı verilir. 2- Otomobil, tren, gemi, uçak gibi taşıma araçlarının ortak adı. Vasıta.

    Kamyonet: İzin verilebilen azami yüklü ağırlığı 3.500 kg.'ı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıtlar. Kamyonet kullanmak için src3 veya src4 belgesi ile psikoteknik raporu alınması zorunludur.

    Durak: 1. Tren, tramvay, metrobüs, otobüs, minibüs vb. kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının yolcu veya hizmetlileri bindirmeleri, indirmeleri veya duraklamaları için yatay ve düşey işaretlerle belirlenmiş yerdir. 2. Tren, tramvay, otobüs, minibüs vb. genel taşıtların durmak zorunda olduğu veya durabileceği belirli yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü