Eğitim Sitesi

İş Gücü Nedir? İş Gücü Hakkında Kısaca Bilgi

İş Gücü Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İş Gücü:

1. Bir ülkede yaşayan kişilerden üretime katılan, üretimde bulunanlardan sağlanan güç.

2. Bir insanın yararlı şeyler üretmek için harekete geçirmek zorunda olduğu fiziksel ve düşünsel yetilerinin tümü.

 

Coğrafya Terimi Olarak İş Gücü:

Ekonomik çalışma alanlarındaki gereksinimleri karşılamak için bir ülkede yaşayan kişilerden ihtiyaç duyulan insan gücüdür.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İş Gücü:

İnsanın üretimde kullandığı ve harcadığı fiziksel ve ruhsal kuvvetlerinin tümü.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Gölge Oyunu: Geriden ışıkla aydınlatılmış bir perde arkasında hareket ettirilen resimlerin gölgelerinden yararlanılarak oynatılan oyun.

    Aydınlanma Çağı: Aydınlanma, 18. yüzyılda Avrupa'da ortaya çıkan ve her konuda akla öncelik tanıyan düşünce sistemine Aydınlanma, bu düşünce sisteminin etkisiyle bilim ve felsefede büyük gelişmelerin olduğu bu yeni döneme Aydınlanma Çağı denmiştir. Aydınlanma Çağı'nda "aklın kullanılması ile doğru bilgiye ulaşılabileceği" fikri temel alınmıştır. Bu dönemin önemli bilim insanları; - Newton (Nivton); fizik ve matematik alanında çalıştı. - Copernik (Kopernik); Evrende Güneş merkezli bir sistem olduğunu ve Dünya'nın Güneş çevresinde döndüğünü kanıtladı. - Galileo; Dünya'nın yuvarlak olduğunu ispatladı. - Descartes (Dekart); analitik geometriyi geliştirdi. - Jean Jacgues Rousseau (Jan Jak Russo); toplumsal alanda önemli eserler verdi. - Mozart, Bach (Bah) gibi besteciler müzik alanında önemli başarılar elde etti. Aydınlanma Çağı'nın Sonuçları * Bilim, sanat, edebiyat, siyaset ve sosyal alanlarda önemli eserler verildi. * Bilimsel ve teknolojik gelişmeler Sanayi İnkılabının temellerini oluşturdu. * Siyasi ve sosyal gelişmeler ABD'nin kurulmasında ve Fransız İhtilali'nin çıkmasında etkili oldu. * Avrupa'da akılcı düşünce sistemi gelişmiştir

    Çanakkale Savaşları: I.Dünya Savaşı'nda Çanakkale Boğazı ve civarında Osmanlı ordusu ile İtilaf Devletleri arasında denizde ve karada yapılan savaşlar.

    İttifak: Devletlerin, çıkarlarını korumak amacıyla bir araya gelmeleri. Anlaşma, uyuşma, bağlaşma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü