Eğitim Sitesi

İrtica (Gericilik) Nedir? İrtica (Gericilik) Hakkında Kısaca Bilgi

İrtica (Gericilik) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İrtica (Gericilik):

Eski ekonomik, toplumsal, siyasal, ve kültürel yapıya geri dönme isteğidir. Toplumsal ilerlemenin önündeki en büyük engeli oluşturur. Amaçlarını gerçekleştirmek için genellikle dinsel öğretileri ve takiyyeyi (olduğundan farklı görünme) araç olarak kullanırlar.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kabartma (Rölyef): 1-Taş, alçı, ahşap, gibi işlenebilir yüzeylerde oyuk ve kabarık betimlemelerle oluşturulan yapıttır. 2-Binalarda, sütunlarda, mezar taşlarında, lahitlerde vs. çıkıntı şeklindeki resmedilmiş eserler.

    Muhzır: Mahkemelerde, ilgililerin duruşmada bulunmalarını sağlayan görevli.

    Harem: 1. Eskiden, İslam kültüründe hükümdarların, devlet adamlarının, soyluların ve zenginlerin konutlarında, kadınların bulunduğu erkeklere yasak olan bölgedir. 2. Saray ve konaklarda kadınlara ayrılan bölüm. 3. Padişahın ailesiyle birlikte yaşadığı, özel hayatının geçtiği yer.

    Endülüjans: 1. Katolik Kilisesi'nin günahlardan arınma için halka sattığı afname. 2. Günahlardan kurtulmak amacıyla kiliseden satın alınan belgedir. 3. Ortaçağ'da Katolik Kilisesi görevlilerince Hristiyan halktan alınan günahtan kurtulma belgesi. 4. Hıristiyanların günahlarından kurtulmaları için, papalar tarafından satışa konulan af kağıdı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü