Eğitim Sitesi

İnvert şeker Nedir? İnvert şeker Hakkında Kısaca Bilgi

İnvert şeker Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak İnvert şeker:

Sakkarozun çeşitli hidroliz yöntemleriyle kendisini oluşturan glukoz ve fruktoza parçalanması sonunda elde edilen şeker (glukoz ve fruktoz) karışımı.

 

Kimya Terimi Olarak İnvert Şeker:

Sakarozun asidik hidroliziyle oluşan ve eşit mol oranında glikoz ile früktoz içeren karışım.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak İnvert Şeker:

Sofra şekeri sakarozun (sucrose) sitrik asit ve ısı etkisiyle kendi bileşenlerine yani glikoz ve früktoza ayrılması neticesinde ortaya çıkan şeker.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Amerikan yavru çürüklüğü: Bacillus larvae adlı bakterinin sebep olduğu tehlikeli ve dünyanın her tarafında yaygın olarak görülen bulaşıcı, bakteriyel bir yavru hastalığıdır.

    Arı sütü (Royal jelly): Bakıcı işçi arıların başlarının iki yanındaki hypopharyngeal bezlerinden salgılayarak larvaları ve ana arıyı beslemede kullandıkları özel salgı.

    Ana arı kokusu (Ana arı feromonu): Ana arıların başlarında bulunan mandibular bezlerinden salgıladıkları ve işçi arıların yumurtalıklarının gelişmesini ve kolonide yeni bir ana arı yetiştirmelerini önleyen, koloni birlik ve düzenini sağlayan biyokimyasal bileşikler.

    Çiçek tozu (Polen) çekmecesi: Kovan tabanının alt kısmında bulunan, çiçektozu (polen) kapanından geçen arıların düşürdüğü çiçektozlarının toplandığı çekmece.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü