Eğitim Sitesi

İnternet Ortamı Nedir? İnternet Ortamı Hakkında Kısaca Bilgi

İnternet Ortamı Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak İnternet Ortamı:

Yayının abonelere ve/veya alıcılara, dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayarlar sistemlerini birbirine bağlayan internet ağı için kullanılan protokoller aracılığı ile iletildiği ortam.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Haber Yazım Mimarisi: Haber yazımında kullanılan, 5N1K kuralına göre yazma, ters piramit tekniği, düz piramit tekniği, dörtgen (kare) tekniği, ters piramit tekniği ile kare tekniğinin birleştirilmesi, konuşma dili tekniği, serbest yazım tekniği gibi yazım teknikleri.

    Yönetmen (Rejisör): 1. Tiyatro, televizyon, sinema vb. performans gerektiren yapımlarda kendi vizyonu doğrultusunda, oyuncuların rollerini dağıtıp, oyunu düzenleyen, metin, yorum, dekor, kostüm, müzik vb. öğeler arasında birlik sağlayan ve mevcut projeyi hayata geçiren kişi. 2. Televizyon yapımlarının baştan sona yönetiminde sorumluluk üstlenen, kameramanlar, resim seçici, sesçi, KJ operatörü, VTR operatörü, link operatörü, ana kumanda sorumlusunu koordinasyon içinde çalışmasını sağlayan profesyonel kişi.

    Haber Kutusu: Gerekli hallerde haberin yanında verilen ve sayfa tasarımında genellikle kutu içinde yer alan kısa biyografi, kronoloji, istatistik ve açıklamaları, şema ve açıklamaları vb. metinler.

    Yayın Ortamı: Yayının abonelere ve/veya alıcılara iletildiği kablo, uydu, karasal ve benzeri yayın ortamları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü