Eğitim Sitesi

İnç (”) Nedir? İnç (”) Hakkında Kısaca Bilgi

İnç (”) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak İnç (”):

(İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    PCS: PC Sync veya PC Suite, kullanıcıların telefonlarında depolanan verileri (kaydedilen numaralar, takvimler ve mesajlar gibi) uyumlu bir PC ile senkronize etmelerini sağlayan yazılımdır.

    Favorite Course (Favori Program) Fonksiyonu: Favori kurutma programınızı ezberleyerek aynı programı sadece bir tek düğmeye basarak etkinleştirebilmenizi sağlar.

    MEID: Mobile Equipment Identifier (Mobil Cihaz Tanımlayıcı), CDMA mobil aygıtların üzerinde bulunan ve yetkilendirme amacıyla kullanılan, yalnızca tek aygıtta geçerli olan kimlik numarasıdır.

    Yünlüler Programı: Bu programda özellikle yünlü giysiler yıkanır/kurutulur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü