Eğitim Sitesi

İmplantasyon Nedir? İmplantasyon Hakkında Kısaca Bilgi

İmplantasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak İmplantasyon:

Döllenmiş yumurtanın rahim'in (uterus) Yumuşak dokusuna gömülmesi, döl tutma. Erken memeli embriyosunun, rahim astarına tutunarak içerisine gömülmesi işlemi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak İmplantasyon:

Döllenmiş yumurtanın rahim'in (uterus) Yumuşak dokusuna gömülmesi, döl tutma

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Solunum: 1-Hücrelerde şekerin oksijenle yakılarak enerji üretilmesine solunum denir. 2-Bitki ve hayvan hücrelerinin oksijen kullanıp, karbondioksit vermesi ve besin maddelerinin moleküllerindeki enerjinin ATP gibi biyolojik olarak kullanışlı formda depolandığı bir olay. Soluma işlevi ya da hareketi.

    Çekirdekçik: - Kromatin ağın (DNA) çekirdek içinde daha yoğun bulunması sonucu daha koyu görünen kısımlardır. - Ribozomun üretildiği yerlerdir. - Sayısı birden fazla olabilir.

    Habitat: 1. Bireyin, bir organizmanın ya da başka bir varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam, onu etkileyen canlı ve cansız varlıklarla bütün etken ve koşulların toplamı. 2. Bir organizmanın(bitki ya da hayvanın) doğal olarak yaşadığı ve üreyebildiği, kendine özgü özellikler gösteren ortam. 3. Bir canlı türünün rahatça beslendiği, barındığı, ürediği yaşam alanına denir.

    Trakeit: Bölmeli ve dar olan odun boruları. Böceklerdeki solunum organının kılcal boruları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü