Eğitim Sitesi

İlhak Nedir? İlhak Hakkında Kısaca Bilgi

İlhak Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İlhak:

Bir devletin kendisine ait olmayan topraklar üzerinde resmen egemenliğini ilan etmesidir. Bu topraklar genellikle önceden işgal edilmiştir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İlhak:

Egemenliği altına alma.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak İlhak:

1- Egemenlği altına alma.

2- Katma, bağlama, ekleme.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Keçe: Yapağı veya keçi kılının dokunmadan yalnızca dövülmesiyle elde edilen kaba kumaş.

    Solak: Yeniçeri Ocağının, padişahın gözeticiliğini yapan asker sınıfı. Yeniçeri Ocağını oluşturan 196 ortadan 60,61,62,63. ortalara verilen isim.

    Yontma Taş Devri (Paleolitik devir): Kaba Taş Devri, Yontma Taş Devri veya bilimsel adıyla Paleolitik Çağ olarak tanımlanan Eski Taş Çağı MÖ 10.000 ile MÖ 5500 yılları arasındaki dönemdir. Bu dönem, taşların yontularak bir takım araç ve gereçlerin elde edildiği bir dönemdir. İnsanlar vahşi hayvanlardan korunmak için gruplar halinde mağaralarda, ağaç kavuklarında yaşamaktadır. Mağara duvarlarında bu döneme ait resimlere rastlanmıştır. Bunlar sanat tarihinin ilk yapıtları olarak görülür. Bu devirde Buzul Çağı yaşandığı için insanlar tarımsal üretim yapamamışlar, hayatlarını avcılık ve toplayıcılık yaparak sürdürmüşlerdir. İnsanlar avcılık ve toplayıcılığın etkisiyle göçebe olarak yaşamışlardır.

    Haham: Musevilik'te bir Yahudi cemaatine ruhani önderlik ve dinsel öğretmenlik yapma yetkisine sahip din adamıdır. En büyük Haham, Hahambaşı olup, Osmanlı Devleti'nde Musevi azınlığın cemaat işlerine (evlenme, boşanma, miras vb.) bakan yetkiliydi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü