Eğitim Sitesi

İhtiyaç Nedir? İhtiyaç Hakkında Kısaca Bilgi

İhtiyaç Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İhtiyaç:

Gereksiniz, güçlü istek.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tersane: Gemilerin inşaa ve tamir edildiği tesise verilen addır Osmanlıdaki ilk tersaneyi Yıldırım BAYEZİD, Gelibolu'da açmıştır.

    Küresel Isınma: Atmosfere verilen gazların sera etkisi yapması sonucunda dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında belirlenen artışa verilen isimdir.

    Reform: Daha iyi duruma getirmek için yapılan değişiklik, iyileştirme, düzeltme, ıslahat. Reform, 15. ve 17. yüzyıl boyunca tüm Avrupa'yı etkileyen Katolik Kilisesi'ne karşı yapılmış dinsel bir harekettir. Katolik kilisesinin aşırı zenginleşmesi ve yozlaşması, siyasetle ve dünyasal etkinliklerle daha fazla ilgilenmeye başlaması birçok din adamının tepkisini çekmiş ve reform hareketlerine yol açmıştır. Reform hareketleri önce Almanya'da, daha sonra da Fransa, İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkelerinde etkili olmuştur. Bu reform hareketi Hıristiyanlığın yeni ve büyük 3 mezhebinden biri olan Protestanlığın oluşmasını sağlamıştır.

    Doğal Varlık: Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal varlık denir. Dağ, deniz, ova ırmak, göl, orman vb. gibi ● Doğal varlıkların yapılışında insanlar görev almamışlardır. ● Doğanın kendisinde var olan coğrafi unsurlardır. ● İnsanlar tarafından sonradan keşfedilmiş ve çevresine yeni yerleşim yerleri kurulmuştur. ● Ülkeler, doğallığın bozulup kaybolmaması için o bölgeyi koruma altına alırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü