Eğitim Sitesi

ISCO Nedir? ISCO Hakkında Kısaca Bilgi

ISCO Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak ISCO:

Uluslararası Standart Meslek Sınıflaması

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak ISCO:

Uluslararası Standart Meslek Sınıflaması

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak ISCO:

Uluslararası Standart Meslek Sınıflaması

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Kulplu: Jimnastikte olduğu gibi ellerin yere konularak, bacakları değdirmeden dönmek.

    Uvertür: 1- Opera perdesi açılmadan önceki sunuş müziği. 2- İlk operalar için yazılan uvertürler üç bölümlü olup orta bölmesi hızlı ve canlıdır. Sonradan, ortası ağır, ilk ve son bölümleri hızlı olan uvertürler yazıldı ve operaya bağımlı olmaksızın da konser dağarlarına girdi. Ouverture (Fr.). 3- Müzikli sahne yapıtlarının, süit ve senfonilerin başındaki açılış, giriş müziği. İtalya'da Alessandro Scarlatti, Fransa'da da Jean-Baptiste Lully uvertürü üç bölümlü olarak kesinleştirmişler, böylece klasik senfoni biçiminin temelini atmışlardır.

    Füg: 1- Kontrpuan tekniğine dayalı bir besteleme biçimi. Ana temanın veya kılavuz fikrin taklit yoluyla geliştirilmesi sonucunda biçimlenir. Fugue (Fr.) 2- Üç ya da daha fazla müzikal dize ya da ses için yazılmış bir kompozisyon. Her ses benzeri bir müzik söyler, ama farklı zamanlarda müziğe dahil olarak birbirleriyle kontrpuan oluştururlar.

    Düet: İki partisi de birbirine eşit olan ve iki yorumcu tarafından çalınan veya söylenen müzik. İkili. (Al.:Duett İt.: Duetto).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü