Eğitim Sitesi

IP (Internet Protocol) Nedir? IP (Internet Protocol) Hakkında Kısaca Bilgi

IP (Internet Protocol) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak IP (Internet Protocol):

İnternet Protokolü. İnternet üzerinde veri transferi yapılmasını sağlayan protokol. Paket bazlı bir veri iletim yolu olan IP'de her bir paket İnternet üzerinde farklı yollar izleyebilir. İnternet'e bağlı her terminalin kendisine özel bir IP adresi bulunmak zorundadır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak IP (Internet Protocol):

İnternet'e bağlanan bilgisayarlar için bir standart. İnternet erişimine sahip olan bütün bilgisayarlara, noktalarla birbirinden ayrılan dört rakam grubundan oluşmuş tek bir adres verilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    VGA Kamera: Video Grafik Düzeni (Video Graphics Array). En fazla 640 x 480 x 16 değeri için piksel özelliklerini destekler. Bu, fiili video standardıdır ve çok sayıda video modundan oluşur.

    Standby Time (Bekleme Süresi): Kablosuz bir telefonun veya Communicator'ün tamamen dolması, açılması ve arama veya veri iletmeye hazır olması için gereken süre. Bekleme süresi, önceleri yalnızca saat ve dakika cinsinden belirtilirken yeni modellerde günlerle ifade edilebilmektedir.

    MMS: Multimedia Messaging Service (Multimedya Mesajlaşma Servisi) olarak da bilinen bu sistem, kullanıcıların mobil aygıtlarıyla metin, görüntü, video ve ses gönderip almalarını sağlar.

    Harici Sürücü: Dijital verileri diskten okuyan (oynatan) ve diske yazan harici optik sürücüler. Bunlar taşınabilen, bir kabloyla PC'nize kolayca bağlanabilen ve PC'nizin içine yerleştirilen dahili sürücülerin aksine güç kaynağı gerektirmeyen ürünlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü