Eğitim Sitesi

IMF (Uluslararası Para Fonu) Nedir? IMF (Uluslararası Para Fonu) Hakkında Kısaca Bilgi

IMF (Uluslararası Para Fonu) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak IMF (Uluslararası Para Fonu):

Uluslararası ticaretin gelişmesi, tam istihdam, gelişim hızının artırılması, sabit kur sisteminin gerçekleşmesi, kurlarda kararlılığın sağlanması, tek yönlü devalüasyonu önlemek ve ödemeler dengesi sorunlarını çözmek, kredi sağlamak gibi çok amaçlı kurulmuş bir örgüttür.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Dış Ticaret Rakamları: Belirli bir zaman aralığında İhracat ve ithalat rakamları arasındaki fark.

    Değişken Faizli İhraçlar (Floating Rate Notes): Getirisi, ihracı sırasında sabitlenmeksizin önceden belirlenen başka değişkenlere bağlanan kıymetlerdir. Gerçekleşen enflasyona veya LIBOR gibi uluslararası faiz oranlarının, örneğin geçmiş 3 aylık ortalamasına endekslenen ihraçlar bu türe girmektedirler. Getiri (faiz) oranlarındaki belirsizliğin arttığı ve fiyat oluşumlarının güçleştiği ortamlarda, hem ihraç eden hem de yatırımı yapan kişi ve kuruluşlar açısından riski daha düşüktür. (Floating Rate Notes)

    Mali İstikrar: Geniş anlamda mali sistemin ya da altyapısının, dar anlamda da mali piyasanın dengede olmasıdır. Mali sistem, tasarrufların toplanarak yatırımcılara ya da tüketicilere aktarılmasını sağlayan mekanizmalar (banka, kooperatif ya da para, tahvil gibi...) bütünüdür.

    Gecikme Ücreti: Herhangi bir borcun geç geri ödenmesine tahakkuk ettirilen ücret.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü