Eğitim Sitesi

IEEE-1394 Nedir? IEEE-1394 Hakkında Kısaca Bilgi

IEEE-1394 Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak IEEE-1394:

Daha çok yeni versiyon bilgisayarlarda özellikle Macintosh'larda var olan bir nevi bağlantı kapısıdır. FireWire olarak da adlandırılan bu bağlantı, resim ve video gibi çok yer kaplayan büyük dosyaların bilgisayar ortamına Seri, Paralel ve USB bağlantı kapılarına göre çok daha hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlar. Sony de adı i-Link olarak ta ifade edilir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Programmed AE: Fabrikasyon olarak programlanmış otomatik pozlamaya işaret eder. Ki bu ayarlamada kamera diyafram ve çekim hızı değerlerini otomatik olarak oluşturur. Tam otomatik çekime benzer. Fakat biraz daha spesifiktir.

    Tabaka (Büyük Format) Film: 10x12cm veya daha büyük olan ve büyük format fotoğraf makinelerinde kullanılan film tipi. Şaside bulunan film, çekim anında fotoğraf makinesinin arkalığında bulunan yerine yerleştirilir.

    png / PNG (Portable Network Graphics): Transparanlığı ve doğru renk kullanımı ile esnek ve zengin bir format. Kimi sunucular bu formatı desteklemediği için yaygınlaşamamıştır.

    Anti-statik bez: Objektifleri ya da saydamları silmek için ve statik elektrikten kaynaklanan toz zerreciklerini uzaklaştırmak için kullanılan ilaçlı bez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü