Eğitim Sitesi

Hurafe Nedir? Hurafe Hakkında Kısaca Bilgi

Hurafe Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hurafe:

Dine sonradan girmiş yanlış inanç.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hurâfe:

Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Hurafe:

Dine sonradan girmiş yanlış inanç.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Hurafe:

1. Batıl dinlerden ve halk arasında uydurulan masallardan kalma aslı esası olmayan inanışlar. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetiyle çatışma hâlinde olan her türlü düşünce, inanç, davranış ve bidat.

2. Dine sonradan girmiş yanlış, batıl inanç.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Yakındoğu: Avrupa'ya göre Akdeniz'in doğu kıyısında yer alan ve Ortadoğu ülkelerinden Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail ve Mısır'ın içinde bulunduğu coğrafya bölgesi.

    Hububat: Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, pirinç gibi ürünlerin genel adı.

    Jakobenler: Fransız Devrimi'nin en ünlü siyasal grubudur. En etkin üyelerinden biri Robespier'dir. Cumhuriyetçi ve devrimci etkinliklerini 1792 yılından sonra giderek arttıran örgüt 1793-1794 yıllar-ında hükümeti ele geçirerek terör dönemini başlatmıştır. 1794 yılında Robespier'in ölümüyle örgüt gücünü yitirmiştir. Jakobenlik, günümüzde merkeziyetçi ve otoriter bir davranış anlamında kullanılıyor ama, esas olarak, cumhuriyetçi, demokrat ve sosyalist bir tutumu içerir.

    Taç: Hükümdarların hükümdarlık belirtisi olarak başlarına koydukları değerli maden ve mücevherlerden yapılan süslü başlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü