Eğitim Sitesi

Hücre Duvarı Nedir? Hücre Duvarı Hakkında Kısaca Bilgi

Hücre Duvarı Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hücre Duvarı:

Bitki, mantar, birçok protist ve çoğu prokaryotun hücrelerini çeviren, koruyan
cansız sert bir örtüdür.
* Temel maddesini selüloz oluşturur.
* Komşu hücrelerinin çeperleri birbirine pektin ile bağlanmıştır.
* Çeperde madde geçişini sağlayan tam geçirgen geçitler bulunur

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Biyotop: 1. Canlıların yaşamlarını sürdürmek için uygun çevresel koşullara sahip coğrafi bölgedir. 2. Organizmanın içinde yaşadığı karakteristik alan ya da özel tip habitat, çayır, orman gibi ortamlar. 3. Komüniteler çok sayıda türden oluşabilirler. Bu canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için ihtiyaç duydukları coğrafi alana biyotop denir. Komünitede bulunan populasyonların birey sayısı ve ortamın çevresel koşulları biyotopun büyüklüğünü belirleyen temel faktördür.

    Bacillus: Çubuk şeklindeki bakterilere bacillus denir. Difteri, tüberküloz, tifo hastalıklarına neden olan bakteriler çubuk şeklindedir.

    Otofaji: Hücre içinde işlevini yitirmiş organellerin yok edilmesinde lizozom görevlidir. Hücre içindeki işlevi bitmiş organellerin sindirmesi olayına otofaji denir.

    Transfer RNA (Taşıyıcı RNA, tRNA): Protein sentezinde adaptör moleküller olarak görev yapan ve yaklaşık 70 nükleotidden oluşan bir RNA formu. Bir amino asit özel bir transfer RNA çeşidine bağlanır, sonra kalıp ya da mRNA'da ki nükleotid tripletinin (kodon) tamamlayıcı doğasına ve tRNA'nın triplet antikodonuna göre sıralanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü