Eğitim Sitesi

Hipervitaminoz Nedir? Hipervitaminoz Hakkında Kısaca Bilgi

Hipervitaminoz Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Hipervitaminoz:

Gövdeye zarar verecek derecede fazla vitamin alma durumu. Aşırı miktarda D vitamini alma(Hipervitaminoz D) zehirli etki gösterir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kalori (Cal): 1- Kalori enerji birimidir. Bir yetişkinin ortalama enerji ihtiyacı yaklaşık 2000-2400 kilokalori(kcal) arasında değişebilir. Bilimsel olarak kalori 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece yükseltmek için gerekli enerji miktarı olarak da tanımlanabilir. 2- Besinlerle alınan enerjinin ölçü birimidir. Kalori, 1 gram suyun sıcaklığını 1°C arttırmak için gerekli olan enerji miktarına verilen isimdir. Herkes adını kalori olarak benimsemiş olsa da, besinlerle alınan enerji aslında kilokalori cinsinden ölçülür.

    Kabızlık/Peklik(Konstipasyon): Kalınbağırsağın düzenli aralıklarla boşalmaması; dışkılamanın seyrek, ağrılı; dışkının sert olması.

    Karbonhidrat: içindeki karbon, hidrojen ve oksijen atomları 1: 2: 1 oranında olan kimyasal maddelerdir. Nişastalar, sellüloz ve şeker birer karbonhidrattır.

    Enerji Dengesi: Alınan yiyecek miktarı ile yapılan iş (otururken ve fiziksel faaliyetler esnasında) arasındaki oran; beden fazla yiyeceği depoladığı zaman pozitif, beden depolarından yağ çözerek iş yaptığı zaman negatif olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü