Eğitim Sitesi

Hibrit Nedir? Hibrit Hakkında Kısaca Bilgi

Hibrit Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Hibrit:

Melez

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Hibrit:

Melez

 

Biyoloji Terimi Olarak Hibrit:

Melez. Genetik olarak birbirine benzemeyen ebeveynlerin yavruları.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Hibrit:

Melez, değişik türden veya soydan üremiş.

 

Arıcılık Terimi Olarak Hibrit:

İki ayrı ırkın veya iki ayrı saf hattın veya ayrı bir ırkla değişik ırktan bir saf hattın, birbirleri ile melezleşmesi sonucu meydana gelen melezler.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Rekombinant DNA: Farklı biyolojik kaynaklardan elde edilen DNA moleküllerinin birleşmesinden oluşan yapı. Hücre sıvısında ve çekirdeğinde bulunan kimyasal bir maddedir. Protein sentezlemesi başta olmak üzere hücre içi kimyasal faaliyetlerde çok önemli bir rolü vardır. Yapısı DNA'ya benzer. Ama her biri farklı işlevlere sahip birkaç cinsi vardır.

    Bağımsız Genler: Farklı karakterlere ait genlerin farklı kromozomlar üzerinde bulunmasına bağımsız genler denir. Bağımsız genlere sahip bireylerin oluşturacağı gamet çeşidi sayısı 2 üstü n formülü ile hesaplanabilir. Buradaki "n" heterozigot kromozom sayısıdır.

    Gen Mühendisliği: Genetik materyal olan DNA üzerinde yapılan değişikliklerle ilgilenen bir bilim dalıdır. Biyoteknoloji ile gen mühendisliği aynı şeyler değildir. Biyoteknoloji, gen mühendisliği yöntemlerini araç olarak kullanan bir teknolojidir.

    Antikor: Vücuda giren antijenlere karşı oluşan bağışıklık proteini.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü