Eğitim Sitesi

Hediyelik Eşya Nedir? Hediyelik Eşya Hakkında Kısaca Bilgi

Hediyelik Eşya Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Hediyelik Eşya:

Genellikle el sanatı ürünlerinden oluşan, yapıldığı yörenin özelliklerini yansıtan ve hediye edilmek üzere satın alınan küçük çaptaki eşya, hatıra eşyası.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kat Hizmetlerinin Organizasyon Yapısı: Kat hizmetlerinin yapısı işletmenin büyüklüğü ile yakından ilişkilidir, çünkü işletme büyüdükçe çalışan personel sayısı fazlalaşacak ve buna bağlı olarak örgütsel yapı da genişleyecektir. Büyük bir işletmede kat hizmetleri şu personelden oluşur: -Genel Kat Yöneticsi (Executive Housekeeper-Erkekse Executive Gourvemant), -Genel Kat Yöneticisi Yardımcısı (Assitant Housekeeper veya Assistant Gourvenant), -Kat Şefleri (Floor Supervisor), -Bayan Kat Görevlisi (Maide), -Erkek Kat Görevlisi (Vale), -Meydancı (Houseman), -Çamaşırhane Şefi (Linen Room Keeper), -Yıkayıcılar ( Washers), - Ütücüler ve diğerleri (Amendants), -Merkalayıcılar ( Seamstrees), -Taşıyıcılar (Valet)

    Rezervasyon: 1- Otel, gazino, lokanta vb. yerlerle uçak, tren, otobüs gibi taşıtlarda yer ayırma işi. 2- Müşterilere yer ayırma işini üstlenen bölüm.

    Franchising: Franchise veya franchising sözlük anlamıyla imtiyaz demektir. Franchising terimi günümüzde çağdaş nitelikte bir finansman yöntemidir. Franchising gerçek anlamıyla herhangi bir ürünü veya hizmeti pazarlamaya yönelik olarak uygulamaya konulan bir sistemi ifade etmektedir. Bu yöntemde, yatırımcı kuruluş otel veya tatil köyü zinciri şeklinde çalışıyorsa, başka bir işletmenin yeni yatırımına belirli koşullarda, belirli oranda katılmakta; projenin hazırlanmasını, inşaatın kontrolünü, tesisin yönetimini üstlenmekte, ayrıca kârdan katılma oranında bir pay almaktadır. Bazı imtiyaz yöntemlerinde ise işletme, zincirin kalite normlarına uymak ve belirli bir imtiyaz ücreti ödemek suretiyle zincirin adını (markasını) kullanma hakkını elde etmektedir.

    Uçurum: Olağanüstü derinlikte bir yerkabuğu yarığı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü