Eğitim Sitesi

Hamidiye Zırhlısı Nedir? Hamidiye Zırhlısı Hakkında Kısaca Bilgi

Hamidiye Zırhlısı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hamidiye Zırhlısı:

Osmanlı Devleti'nin I. Dünya avaşı'nda kullandığı yegane savaş gemisidir. 1905'de İngiltere'de yapılmıştır. Birinci Balkan Savaşı'nda Rauf Bey (Orbay) komutasında, Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'de Bulgar, Yunan ve Sırp limanlarını bombamış, birçok savaş gemisi batırmıştır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Cihad (Gaza): İslam Dini'nin yayılmasına yönelik kutsal savaştır. İslam Hukukuna göre, Dünya, İslam egemenliğinde olan topraklar (Dar-ül İslam) ve İslam egemenliğinde olmayan topraklar (Dar-ül Harp) diye ikiye ayrılmıştır. Cihat denilen kutsal savaşlar da Dar-ül Harp özelliğindeki toprakları, Dar-ül İslam'a katmaya yöneliktir.

    Hikayeci Tarih: Tarihi olayları neden-sonuç ilişkisi belirtmeden, belgelere dayandırmadan, efsanelere göre inceler. İlk temsilcisi Heredot'tur.

    Dellal: Herhangi bir şeyi, olayı veya bir şeyin satılacağını halka duyurmak için çarşıda, pazarda yüksek sesle bağıran kimse, çağırtmaç.

    Maden Devri: Ateşin keşfi insanların madeni işlemesine olanak tanımıştır. İnsanlar sırasıyla bakır, tunç ve demiri işleyerek araç-gereç, silah ve eşya yapmıştır. Bu sıralamada madenlerin doğada kolay bulunabilme ve işlenebilme özellikleri etkili olmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü