Eğitim Sitesi

Ham Puan Nedir? Ham Puan Hakkında Kısaca Bilgi

Ham Puan Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Ham Puan:

Üniversite sınavlarına giren adayların sadece yaptıkları netler üzerinden hesaplanan puanlarına ham puan denir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı): Tıp Fakültesinden mezun olan ve uzmanlık eğitimi almak isteyen pratisyen hekimlerin girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Adaylar önce İngilizce dil sınavına girerler, başarılı oldukları takdirde bilim sınavına girmeye hak kazanırlar.

    Kredi: Kredi Yurtlar Kurumu tarafından, isteyen ve başvuru yapan öğrencilerden uygun görülenlere verilen ve sonradan ödemeli kredilerdir. Bu krediler iki çeşit olup, biri Katkı (Harç) kredisi, diğeri ise Öğrenim kredisidir. Katkı kredisi okul harçlarının karşılığı olarak verilirler. Bu krediyi alan öğrencilerin harçları KYK tarafından ödenir. Öğrenim kredisi ise öğrenciye eğitim ihtiyaçlarını karşılaması için aylık olarak ödenen paradır. Şu anki şartlarda krediler mezun olunduktan iki yıl sonra ödenmeye başlayıp, iki yıl boyunca üçer aylık taksitlerle ödenmektedir.

    Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği): Bir öğrencinin üniversite içinde kayıtlı olduğu programdan bir başka programa geçmesi kurum içi yatay geçiştir.

    METEB (Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi): Aynı il içerisinde yer alan Mesleki Ortaöğretim kurumları ve bunların devamı niteliğindeki Meslek Yüksek Okullarından oluşan bölgeye METEB denir. Her il bir METEB' dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü