Eğitim Sitesi

Haber Ajansı Nedir? Haber Ajansı Hakkında Kısaca Bilgi

Haber Ajansı Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Haber Ajansı:

Yurt ve dünya olaylarını ve gelişmelerini toplayıp haberleştiren, yayımlayan ve abonelere servis yapan kurum/kuruluş.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Mobil Ortam: İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, cep telefonu, taşınabilir aygıtlar vb. gezici cihazlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan iletim ortamı.

    İşveren Kurum/Kuruluş: 1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler. 2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

    Portal: Canlı haberler, söyleşi odaları, elektronik posta, alışveriş, rehberler, farklı sitelere bağlantılar vb. pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri.

    Görüntü Mikseri (Resim Mikseri): Çeşitli kaynaklardan gelen görüntü, resim, KJ çıktısı gibi girdilerin arka arkaya, eş zamanlı, kurgulu olarak kaydının yapılmasını veya gösterilmesini sağlamak için kullanılan cihaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü