Eğitim Sitesi

Günlük İşlem Nedir? Günlük İşlem Hakkında Kısaca Bilgi

Günlük İşlem Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Günlük İşlem:

Aynı gün içerisinde açılıp kapatılan işlemler için kullanılır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Sermaye Artırımı: Ara mali tablo düzenlemekle yükümlü olan anonim ortaklıklar, aracı kurumlar, yatırım ortaklıkları ve yatırım fonlarının düzenleyecekleri ara mali tabloların, sürekli denetleme ile görevli bağımsız denetleme kuruluşları tarafından incelenmesi ve rapora bağlanmasıdır.

    Tescile Mesnet Belge: Borsa işlemlerinin takasında, tarafların, takasa olan borçlarını ödedikleri nisbette alacaklarının ödenmesi prensibidir.

    Alış Fiyatı: 1-Bir para birimi için alım yapılabilmesi amacıyla sunulan fiyat. 2-Piyasa yapıcısı olmayan kurumların bir dövizi o anda satabileceği fiyattır.

    Bağımsız Dış Denetim: Ortaklıkların ve sermaye piyasası kurumlarının kamuya açıklanacak veya Sermaye Piyasası Kurulu'nca istenecek mali tablolarının, genel kabul görmüş muhasebe kavram ilke ve standartlarına uygunluğu ile bilgilerin doğruluğunun ve gerçeği dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığının, denetçiler tarafından denetim ilke ve kurallarına göre, defter, kayıt ve belgeler üzerinden incelenmesini ve tespit edilen sonuçların rapora bağlanmasını ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü