Eğitim Sitesi

Grip Nedir? Grip Hakkında Kısaca Bilgi

Grip Terimi Hakkında Bilgiler

Formula-1 Terimi Olarak Grip:

Otomobilin yol tutuşu veya zemine tutulması.

 

Golf Terimi Olarak Grip:

1. Tutamak shaft’ın vuruş sırasında elin kaymasını önlemek amacı ile uygun malzeme ile donatılmış üst kısmıdır. Kavrama düz biçimde olmalı ve hiçbir kısmı ellere uyum sağlamak amacı ile şekillendirilmiş olmamalıdır.

2. Shaft üzerinde oyuncunun elinin kaymasını önleyen parçadır.
Bu terim, aynı zamanda elin club'daki konumunu belirlemek için de kullanılır.

 

    Benzer Formula-1 Terimleri

    Pis Stop: Önceden belirlenen stratejiye göre veya elde olamayan nedenlerle otomobillerinin lastik değişimi,yakıt ikmali gibi nedenler için aldıkları kısa mola.

    Grid: Sıralama turları sonucuna göre otomobillerin start öncesi yarışa başlamak için çift sıra halinde yer aldıkları alan.Gridde,pol pozisyonundaki otomobil ile yandaki sıranın başında olan2.sıradaki otomobil arasında uzunlamasına 8 metre,aynı sıradaki her otomobilin arasında da 16 metrelik mesafe bulunmak zorundadır.

    Spoyler: Otomobillerde hava akımıyla yere yapışmayı arttıracak kanat.

    Güvenlik Aracı: Yarışmacılar veya görevlilerin tehlikede oldukları,fakat yarışın durdurulmasına gerek olmayan durumlarda piste giren araç.Tehlikeli durum giderilene kadar araç pistte kalır.Araç pistteyken atılan turlar,yarış turu olarak değerlendirilir.Bu sırada araçların birbirini veya güvenlik aracını geçmeleri yasaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Formula-1 Terimleri Sözlüğü