Eğitim Sitesi

Gri Tonlaması Nedir? Gri Tonlaması Hakkında Kısaca Bilgi

Gri Tonlaması Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Gri Tonlaması:

Bir görüntünün sahip olduğu gri tonlarının sayısal olarak miktarı; Yumuşak görüntüde: çok sayıda gri tonu (siyahsız ve beyazsız), normal görüntüde: görüntü sanki noktalardan oluşmuş izlenimine kapılır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    xD Picture Card: xD olarak anılan kart biçimi her ne kadar diğer biçimler kadar popüler olmasa da üreticileri olan Fujifilm ve Olympus tarafında hâlâ kullanılıyor. Sayısal fotoğraf makinelerinde kullanılan en çağdaş ve hızlı bellek kartlarından birisi.

    Underexposure: Bir kameranın normal pozlamanın altında yani karanlık bir şekilde hatalı pozlama yapmasına denir. Ki bunun sebebi CCD ye yeterli ışık kaynağının gidememesidir.

    Döner kafa: Döner veya top kafaya sahip olmayan bir üçayak ya da tek ayak ile yalnızca yatay formatta fotoğraf çekilebilir. Döner kafa sayesinde, fotoğraf makinesi değişik yönlerde çevrilerek tam bir çekim kontrolü sağlanır.

    Flaş Yuvası: Flaş iki türlü kullanılabilir, flaş kablosu ile ya da flaş yuvasına takılarak. Kızaklı tip flaşlar fotoğraf makinesinin üstünde yer alan yuvaya geçirilir ve her iki taraftaki akım ileticiler sayesinde flaş çalıştırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü