Eğitim Sitesi

Graphics Display Nedir? Graphics Display Hakkında Kısaca Bilgi

Graphics Display Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Graphics Display:

İş dünyasında kullanılan grafikleri görüntülemek gibi özel durumlar için dizayn edilmiş yüksek performanslı bir gösterim terminali.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    WinZip: Winzip, Windows 95, 3.1 ve NT kullanıcılarının, dosyaları internet üzerinden daha hızlı aktarmak üzere küçültmelerini sağlayan bir sıkıştırma hizmet programıdır. Bu program ayrıca, PKZIP veya TAR biçimleri kullanılarak sıkıştırılmış dosyaları açar.

    Dizüstü bilgisayarlar: Multimedya tasarımı bir dizüstü bilgisayarın sabit diskine kopyalanır ve mevcut ekranından gösterilir. Prezantasyon birebir veya birkaç kişiye yapılacaksa kullanılır.

    Bağlantı Metni: Bilgileri, bağlantılarla birbirine bağlı olan ayrık birimler veya düğümlerle gösterme yöntemidir. Bilgiler, metin, grafik, video, canlandırma veya çalıştırılabilir belgeler şeklinde pek çok farklı ortam kullanılarak gösterilebilir.

    GIF: 1. Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış birer grafik formatıdır. Web dokümanlarında sık sık kullanılır. 2. Grafik Değişim Biçimi. GIF, web üzerindeki resim dosyaları için standart biçimdir. GIF dosya biçiminin gözde olmasının nedeni, dosyaları küçülten bir sıkıştırma yöntemi kullanmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü