Eğitim Sitesi

Granit Nedir? Granit Hakkında Kısaca Bilgi

Granit Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Granit:

Granit, yerkürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuars, feldispat ve mika gibi çeşitli minerallerin birleşmesiyle oluşmuş doğal magma kayalarıdır. Bileşimindeki bu minerallerin oluşturduğu dokusuyla sağlam bir yapıya ve zengin renk skalasıyla estetik görünüme sahip olan granit, tarih boyunca aranılan, yeryüzünün en sert ve dayanıklı yapı malzemesi olmuştur. Granit, yapıları dış etkenlerden koruması, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç göstermemesi, ışığı yansıtması ve parlaklığı uzun süre koruyarak ilk günkü görüntüsünü yıllarca kaybetmemesi gibi fiziksel özelliklerin yanı sıra zengin renk ve doku seçenekleriyle, modern mimaride tercih edilen bir yapı malzemesidir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Granit:

İç püskürük bir taştır. Kuvars, mika ve feldspat mineralleri içerir. Taneli olması nedeniyle mineralleri kolayca görülür. Çatlağı çok olan granit kolayca dağılır, oluşan kuma arena denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Granit:

1. Çeşitli minerallerin birleşmesiyle oluşmuş türlü renkte, çok sert bir kayaç türü.

2. Kuvars. feldspat, ortoklaz ve mika minerallerinden birleşmiş türlü renkte, billursu, çok sert bir tür kayaç.

 

Sanat Terimi Olarak Granit:

Kuvars, feldspat, ortoklaz ve mika minerallerinden birleşmiş türlü renkte, billursu, çok sert bir tür kayaç.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Aypencere: Yarım daire şeklinde pencere.

    Eviye Bataryası: Mutfaklarda eviyelere montaj edilerek bulaşık yıkama amaçlı kullanılır. Döner borulu yapılır. Boru bağlantıları ½" 'dir. Duvar tipi ve ankastre olarak iki tipte yapılır. Duvar tipi eviye bataryaları, eviyenin üstünde yerden 85 cm yüksekliğe monte edilir. Montajında eksantrik nipeller kullanılır. Ankastre eviye bataryaları mutfak tezgahı üzerine, su eviye içine akacak biçimde yapılır. Su çıkış borusu döner veya spiralli boruludur. Spiral boru kullanım kolaylığı sağlar.

    Sedefkar: Sedef işleyen sanatçı.

    Köşe Pahı: Gizli dere içine veya Çatı yüzeyine serilen örtü tipi malzemelerin çatı duvar veya çatı kalkan duvar birleşim noktalarında, duvar yüzeyine rahatlıkla döndürülebilmesi için oluşturulan pahlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü