Eğitim Sitesi

Görüntülü Kapı Telefonu Nedir? Görüntülü Kapı Telefonu Hakkında Kısaca Bilgi

Görüntülü Kapı Telefonu Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Görüntülü Kapı Telefonu:

Görüntülü kapı telefonu tek daireden çok bloklu sitelere kadar modüler bağlantı ile sınırsız kapasite şifre ile dış kapıyı açabilme, güvenlik ve sosyal birimler ile karşılıklı görüşebilme siyan/beyaz veya renkli LCD ekran seçeneği özelliklerine sahiptir. Apartmanlar, villalar, siteler, iş merkezleri, villa kentler, çok bloklu sitelerde uygulanmaktadır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Taş Yünü: Bazalt, diyabaz, dolomit gibi kayaların ergitilerek püskürtüldükten ve bakalit ile karıştırılıp daha sonra özel işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilen mineral yün çeşididir. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı, akustik düzenleme ve yangın yalıtımı maksadıyla kullanılmaktadır.

    Rokoko: 18. yüzyılda (1730-1780, XV. Louis dönemi ile XVI. Louis dönemi başı) Fransa'da Barok ve Palladyen'den sonra moda olan, eğri çizgileri bol, gösterişli bir bezeme üslubu. Rokoko İtalyan baroğu ile Fransız rokay tarzından esinlenmiştir. Barok'un yuvarlak çizgileri aşırı dereceye götürülüp yapıların her yanı kıvrıntılı süslerle kaplanmıştır. Hiçbir yüzeyi olduğu gibi bırakmamak, bir duvarın ya da tavanın her yanını süslemelerle doldurmak, bunu yaparken de irili ufaklı yuvarlak çizgilere yer vermek, yaprak, çiçek gibi motiflerle süslemek rokoko üslubunun özellikleridir. Rokoko, mimarlığın yanı sıra mobilyacılıkta ve ev eşyasında da kendini göstermiştir. Türkiye'de de bir süre etkili olan rokoko, Fransa dışında özellikle Avusturya, Almanya, İspanya ve İsviçre'de benimsenmiştir.

    Öntasar: Herhangibir tasarının ilk biçimi. Avan proje.

    Yapı Denetim Şirketi: Yapının gerek proje gerek imalat aşamalarında yapılan tüm işlemlerin kontrolünden sorumlu kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü