Eğitim Sitesi

Gölge Bitkileri Nedir? Gölge Bitkileri Hakkında Kısaca Bilgi

Gölge Bitkileri Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Gölge Bitkileri:

1-Gelişmelerini en iyi gölgede yapan bitkiler.

2-Gölge bir ortamda büyüyen bitkiler.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Gölge Bitkileri:

Büyüme ve gelişmeleri için az ışığa gereksinim duyan, bitkilere verilen isimdir. Bu bitkilerin, yaprak yüzeyleri geniş, ince yapılı, hücreleri ve hücre arası boşlukları büyük, stomaları daha fazladır. Buna karşın, kök sistemleri az gelişmiş ve yüzlektir. Orman ağaçların altında yetişebilen bazı bitki türleri buna örnektir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Antipot Çekirdek: Çiçekli bitkilerde megaspor ana hücresi üç kez mitoz bölünme geçirerek n kromozomlu sekiz adet çekirdek oluşturur. Embriyo kesesininde bulunan bu sekiz çekirdekten üçü antipot hücrelerdir. Bu çekirdekler spermler tarafından döllenmez.

    Kommensalizm (+/0): Birlikte yaşayan ortaklardan biri yarar görürken, diğerinin hiç etkilenmediği yaşama birliğidir. Örnek: Köpek balığı ile yaşayan diğer balıklar. Köpek balığı avlanırken çevreye besin parçaları yayılır. Küçük balıklar bu besinleri yerken, köpek balığının karı veya zararı yoktur.

    Soymuk Boruları: Bitkilerde iletici hücreler olan, kalburlu hücreler ve kalburlu boru elementlerinden oluşan, besin iletimi, depo edilmesi ve destek görevlerini yapan doku. Floem

    Katalizör: Kimyasal tepkimeye katılmadan tepkimenin hızını artıran fakat tüketilmeyen madde. Bu olmadan reaksiyon son noktaya ulaşmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü