Eğitim Sitesi

Glomerülit Nedir? Glomerülit Hakkında Kısaca Bilgi

Glomerülit Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Glomerülit:

Böbrek hücre demetinin iltihaplanması.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Trombosit: Kan hücrelerinin en küçüğü (pulcuk, ing: platelet:) Bir yerimiz kesildiğinde pıhtı tıkacı yaparak kanamanın durmasını sağlarlar. Elektronik kan sayımı cihazlarının çıktılarında "PLT" ya da "PLATELETS" şeklinde belirtilir.

    Artroskopi: 1- Özel cihazlarla eklem boşluğuna girilerek eklemde rahatsızlık oluşturan nedeni gözle görmek. 2- Artroskopi eklem problemlerinin tanı ve tedavisinde eklemin içinin görüntülenmesi için ortopedist tarafından kullanılan cerrahi bir işlemdir. Kelime olarak 'eklemin içine bakmak' anlamına gelir. Teknik olarak artroskopik işlem genel veya bölgesel anestezi altında açılan küçük bir kesiden eklemin içerisine optik ile girilip eklemin büyütülerek bir televizyon ekranına yansıtılması ile yapılan işlemdir. Büyütülmüş ve netleştirilmiş görüntü, yapıları daha yakından inceleme olanağı sağladığı gibi aynı anda tedavinin de yapılmasını sağlar.

    Batın: Gövdenin, göğüs ve pelvis bölgeleri arasındaki kısmıdır. Göğüsten, bir kas bölme teşkil eden diafragma ile ayrılmış olan batının, alt kısmında pelvis boşluğu ile devamlılığı vardır.

    Plazma Hücreleri: Antikor (immünglobülin) yapımı ile görevli hücreler. Multipl miyelomda bu hücreler kanserleşir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü