Eğitim Sitesi

Girişim Nedir? Girişim Hakkında Kısaca Bilgi

Girişim Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Girişim:

Üretim faaliyetlerini planlayan, düzenleyen ve örgütleyen beyin gücüdür.

 

Fizik Terimi Olarak Girişim:

Frekansları birbirine yakin iki dalganın genliklerinin üst üste gelmesi durumudur. Üst üste binen dalgaların ortak frekansı iki frekans arasındaki değişim kadardır.

 

Fizik Terimi Olarak Girişim:

1. Farklı kaynaklardan çıkan dalgaların aynı anda aynı noktada oluşturdukları olay, dalgaların üst üste gelmesi.

2. İki veya daha çok dalga hareketinin, aynı anda aynı noktaya gelmesiyle birbirini yok edebilmesi veya kuvvetlendirebilmesi olayıdır.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Erdem: 1- Ahlak felsefesinin övdüğü ve ön plana çıkardığı iyilik, dürüstlük, doğruluk, alçakgönüllülük, adalet gibi ahlaki değerler. (Ahlak felsefesinin kurucusu Sokrates, erdemin bir bilgi işi olduğunu, insanın erdeme eğitim yoluyla elde edeceği bilgilerle ulaşabileceğini savunmuştur. Aristoteles'e göre ise erdem, her türlü aşırılıkların ortasındadır. Erdemli kişi her zaman doğru olan orta bir yolu bulabilendir.) 2- İyiyi yapmaya yönelmedir. Ahlaki bakımdan sürekli iyi olma eğilimidir. 3- İradenin ahlak açısından iyi olana yönelmesi. 4- İnsanın ahlaki yetkinliği, fazilet.

    Estetik Değer: Bir sanat eseri karşısında sujenin ortaya koyduğu değer estetik değerdir. Yani güzel değeridir. Sanat eserinin beğeni ya da haz duygusu yaratan özelliği estetik değerdir. Suje: Sanatla ilgilenen, sanattan anlayan kişi.

    Nüfus Yetersizliği: Ülkede var olan ekonomik ve doğal kaynakları işletecek kadar nüfus bulunmaması nüfus yetersizliğine yol açar. Nüfus yetersizliği yaşayan ülkeler doğurganlığı teşvik ederek ve başka ülkelerden nüfus ithal ederek bu olumsuzluğa çözüm ararlar.

    Gayrimenkul: Taşınmaz. Bir yerden bir yere taşınamayan (mal).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü