Eğitim Sitesi

Gider Kesin Hesap Cetveli Nedir? Gider Kesin Hesap Cetveli Hakkında Kısaca Bilgi

Gider Kesin Hesap Cetveli Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gider Kesin Hesap Cetveli:

Bütçe ile verilen ödenek, yılı içinde eklenen ödenekler, yılı içerisinde gerçekleştirilen giderler, yılı içinde ödenen veya emanete alınan giderler, mali yıl sonunda kalan borç, kullanılmayıp iptal edilen ödenek artığının yer aldığı cetvel.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kanalizasyon Ana Boruları: Atık suyu kanallardan toplayan ve ana kanallara ileten, çapı geniş lağım kanalları.

    Muamele: İşlem.

    Harcama Yetkilisi: 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Ve Kontrol Kanunu'nun 31. maddesine göre, bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir.

    Faaliyet Raporu: Belediye başkanının, Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen biçimde; stratejik plân ve performans hedeflerine göre yürütülen faaliyetleri, belirlenmiş performans ölçütlerine göre hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerini ve belediye borçlarının durumunu açıkladığı rapordur. Faaliyet raporunda, bağlı kuruluş ve işletmeler ile belediye ortaklıklarına ilişkin söz konusu bilgi ve değerlendirmelere de yer verilir. Faaliyet raporu mart ayı toplantısında belediye başkanı tarafından meclise sunulur. Raporun bir örneği; İçişleri Bakanlığına gönderilir ve kamuoyuna da açıklanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü