Eğitim Sitesi

Gezerek Özel Eğitim Görevi Yapan Öğretmen (Gezici Öğretmen) Nedir? Gezerek Özel Eğitim Görevi Yapan Öğretmen (Gezici Öğretmen) Hakkında Kısaca Bilgi

Gezerek Özel Eğitim Görevi Yapan Öğretmen (Gezici Öğretmen) Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak Gezerek Özel Eğitim Görevi Yapan Öğretmen (Gezici Öğretmen):

Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için evde, hastanede, okul ve kurumlarda eğitim ve destek eğitim hizmetlerini yürütmekle görevlendirilen görme, işitme ve zihinsel engelliler sınıf öğretmeni.

 

    Benzer Özel Eğitim Terimleri

    Bireysel Gelişim Raporu: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin tüm gelişim alanlarındaki özellikleri ile akademik disiplin alanlarındaki yeterliliklerine ilişkin değerlendirme sonucunu gösteren rapor.

    Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik: Bireyin eğitim dönemi içinde, sınırlı seviyede destek eğitim hizmetleri ve özel düzenlemelere ihtiyacı olması durumudur.

    Çok Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey: Bireyin zihinsel yetersizliği yanında başka yetersizlikleri bulunması nedeniyle öz bakım, günlük yaşam ve temel akademik becerileri kazanamaması nedeniyle yaşam boyu bakım ve gözetime ihtiyacı olan birey.

    Bireyselleştirilmiş Öğretim Programı (BÖP): BEP' te, öğrencinin gereken davranışları kazanması için, öğrencinin ve çalışanların yapması gerekenleri ayrıntılı, belirgin ve açıkça ifade eden plandır. Günlük, haftalık veya aylık olarak geliştirilebilir. BÖP' te işlenen amaçlar BEP' teki kısa dönemli amaçlarımızdır. BEP' te yer alan uzun dönemli amaçlara ulaşmak için kısa dönemli amaçlarımızı nasıl öğreteceğimiz konusunda bize yol gösterecek planlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü