Eğitim Sitesi

Gereç Nedir? Gereç Hakkında Kısaca Bilgi

Gereç Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Gereç:

Daha çok basılı ve yazılı öğretme-öğrenme ortamı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Gereç:

Bir şeyi yapmak için gerekli olan madde ve materyaller.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Araştırma Filmi: Herhangi bir bilimsel araştırmanın yapılışını, bu araştırmada baş vurulan yöntemleri ve elde edilen sonuçları olduğu gibi yansıtan film. bk. bilimsel film.

    Görsel-İşitsel Çağrışım: Görme ve işitme duyularına dayalı olarak oluşan çağrışım.

    Eğitim Teknolojisi: Eğitim kuramlarının ve öğretim programlarının en etkili ve olumlu bir biçimde uygulama olanağı bulabilmesi için derslik, deney odası ve işliklerin donatımı, düzenlenmesi; öğrenme çevresinin iletişim bakımından etkili duruma getirilmesi; ders araç ve gereçlerinin yapımı, kullanılması ve geliştirilmesi gibi konular ve bu konulara değgin sorunlar ile uğraşan eğitim alanı.

    Jimnastik: 1. Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik. 2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini. 3. İnsanın beden ve ruh yeteneklerini geliştirmek amacıyla biyolojik olanaklar içinde uygulanan yöntemli, ölçülü ve düzenli vücut alıştırmaları. 4. Vücut alıştırmalarının, yöntemine ve kurallarına göre öğretildiği ders.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü