Eğitim Sitesi

Geoit Nedir? Geoit Hakkında Kısaca Bilgi

Geoit Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Geoit:

Yerkürenin, kutuplardan basık Ekvator'dan şişkince kendine has şeklinin ismidir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Geoit:

Dünyamızın tam yuvarlak olmayan kutuplardan basık, ekvatordan şişkince olan şekline Geoit denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Geoit:

Yer küresinin geometrik olmayan gerçek biçimine verilen ad.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Dağ: 1. Çevresine göre yükseltisi 500 metreyi geçen yeryüzü kabartılarına dağ denir. 2. Çevresine göre yüksek olan, inişli çıkışlı yer şekilleridir.

    Kapitalizm: Kapitalizm, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir.

    Eğim: 1- İki nokta arasındaki yatay mesafenin, yükselti farkına oranı. Belirli bir yatay uzaklıkta bulunan iki nokta arasındaki yükseklik ayrılığı Bu değer, en çok, belirli bir uzaklıktaki yükseklik farkı ile ifade edilir Sözgelişi, 100 metrede 2 metrelik yükseklik farkı için % 2 yüzde iki denir. 1.000 metrede 20 metrelik yükseklik farkı için % binde yirmi denir. İniş, Aklan 2- Belirli bir yatay uzaklıkta bulunan iki nokta arasındaki yükseklik farkının, bu iki nokta arasındaki uzaklığa oranı. 3- Eğik bir katmanın yatay bir düzlemle yaptığı açının ölçüsüdür. (Eğim yüzde (%) ya da binde (‰) işaretleri ile gösterilir.)

    Günöte (Aphel): Dünya'nın, Güneş'ten en çok uzaklaştığı, yörüngede en yavaş döndüğü gündür. Dünya Günöte konumuna 4 Temmuz'da gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü