Eğitim Sitesi

Genel (Ortalama, Matris) Ölçüm Nedir? Genel (Ortalama, Matris) Ölçüm Hakkında Kısaca Bilgi

Genel (Ortalama, Matris) Ölçüm Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Genel (Ortalama, Matris) Ölçüm:

Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, kadrajın tamamından gelen ışığı algıladığı, sahnenin herhangi bir kısmına ağırlık vermeden konudan yansıyan yüksek ve az ışıklı alanların ortalamasını dikkate aldığı, genellikle az - çok eşit aydınlanmış sahneler için uygun olan ışık ayarı.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Sepya: Çeşitli kimyasal banyolarla fotoğraf baskısının kahverengi ve tonlarına boyanması işlemi.

    Aşırı geliştirme: Geliştirme banyosunun normalden daha fazla etkileyici olması. Geliştirme banyosunun süresini uzatmak ya da sıcaklığını yükseltmek ve çalkalamayı artırmak buna neden olur. Böylece yoğunluk ve kontrast artar, pus ve benek oluşur.

    Keskinleştirme Filtresi (Unsharp Mask): Dijital görüntü programlarında kullanılan bu özellik görüntünün dijital hale dönüşürken kaybolan keskinliğinin yeniden orijinal haline gelmesine yardımcı olur ancak net olmayan bir fotoğrafın net olmasını sağlamaz.

    Blör: Hareketin dondurulamamasından kaynaklanan netsizlik; Hareketin dondurulmaması çekim anında makinenin sallanmasından ya da görüntülenecek cismin hareketini donduracak yeterli örtücü hızının seçilmemiş olmamasından kaynaklanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü