Eğitim Sitesi

GIF Nedir? GIF Hakkında Kısaca Bilgi

GIF Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak GIF:

1. Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış birer grafik formatıdır. Web dokümanlarında sık sık kullanılır.

2. Grafik Değişim Biçimi. GIF, web üzerindeki resim dosyaları için standart biçimdir. GIF dosya biçiminin gözde olmasının nedeni, dosyaları küçülten bir sıkıştırma yöntemi kullanmasıdır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak GIF:

Görüntü dosyaları için kullanılan standart bir format. GIF dosya formatı, dosya büyüklüğünü azaltan bir sıkıştırma yöntemi kullandığı için oldukça popülerdir. Gigabyte (G veya GB): Bir milyar bayt.
Açılımı: (Graphics Interchange Format). Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış olan bir grafik formatı.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak GIF:

1- Küçük boyutları nedeniyle internet üzerinde çok sık kullanılan bir dijital dosya türüdür. Ancak zayıf renk paleti ve sıkıştırıldığında renk verilerinin kaybolması nedeniyle fotoğraf için uygun bir dosya türü değildir.

2- Yaygın dijital görüntü formatlarından biridir. Ancak dijital fotoğrafçılık alanında pek tercih edilmez.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Backlight Correction: Video kamerada arkadan gelen ışığı ayaralayacak objenin karanlık görünmesini önleyen sistem.

    Noise (Parazit): Audio sitemlerinde bir elektirk karışıklığı ya da istenmeyen bir ses. Videoda elektrik enerjisinin "random spruts" veya karşılığı denir. Çok parazit snow (karlanma) da denilmektedir.

    Remote login: Uzaktan kumanda cihazından gelecek sinyalleri alan küçük pencere. Bu bölümün temiz olmasına dikkat etmek gerekir. Aksi halde sinyal almayabilir.

    Distorsiyon: Orijinal sinyalin faz, frekans, genlik ve dalga şekli bakımından bozulmaya uğraması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü