Eğitim Sitesi

GHz Nedir? GHz Hakkında Kısaca Bilgi

GHz Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak GHz:

1 milyar hertz. Alternatif akım veya elektromanyetik dalga frekans ölçüsü. Bilgisayarlarda işlemcinin saat hızını gösterir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    GSM: Global System for Mobile Communications (Mobil İletişim İçin Global Sistem), dünya genelinde mobil iletişim için en yaygın kullanılan teknoloji standardıdır ve abonelerin dünyanın çoğu yerinde telefonlarını kullanmalarına imkan verir.

    WaveDOM Roast (Kızartma) Pişirme Fonksiyonu: Konvansiyonel ızgaralı mikrodalgalar sadece yukarıdan ısıtır. WaveDOM, yiyeceklerin her tarafını kızartmak için bir kızartma rafı ve tabağı kullanır.

    Surround Mod: Gelen sesin niteliğine göre surround (çevreleyen) ses yaratılmasına olanak verir.

    High Definition (HD): “Yüksek çözünürlükteki görüntü” olarak tanımlanabilir. HD görüntülerin çözünürlüğü (dolayısıyla detayları) SD görüntülerden daha yüksektir. Bunun neticesinde, HD uyumlu olan (yani yüksek çözünürlüklü) televizyonlarda ve monitörlerde izlenen HD görüntüler, SD yayınlara göre daha yüksek detay sunar ve görüntünün derinliği, keskinliği daha fazla, renkleri daha canlı olacaktır. HD görüntüler 1280×720 (720p) çözünürlükte olabileceği gibi, 1920×1080 (1080i/1080p) çözünürlükte de olabilir. Bu fark, alacağımız görüntü kalitesi ve tercih etmemiz gereken televizyon üzerinde etkili olacaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü